Politika privatnosti

Naslovnica.rs u skladu sa zakonskim propisima štiti privatnost svakog korisnika. Na stranici prijavljivanja za bilten postoji mogućnost prikupljanja ličnih podataka korisnika (ime, prezime, telefonski broj, e-mail adresa). Pomenute podatke korisnik ostavlja potpuno dobrovoljno, u formularu, čime daje saglasnost da se ti podaci koriste u svrhu procesa naručivanja elektronskog biltena.

Korisnik potvrđuje da je upoznat sa načinom prikupljanja ličnih podataka u skladu sa zakonom i da je saglasan sa obradom (elektronskomi fizičkom) istih. Naslovnica.rs sve podatke čuva uz savesne mere zaštite podataka.

Korisnik može iskoristiti i sva zakonska prava u slučaju da smatra da je došlo do nedozvoljene obrade podataka.

Uslovi i prava korišćenja

Autorska prava: Naslovnica.rs polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Pravo na izmene sadržaja i usluga: Naslovnica.rs zadržava pravo promene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kog sadržaja ili usluge na portalu bez prethodne najave.

Zaštita privatnosti: Naslovnica.rs poštuje privatnost korisnika i posetilaca našeg sajta. U svakom trenutku pokušavamo da obezbedimo da se lični podaci naših korisnika obrađuju u skladu sa važećim odredbama zakonskih propisa Republike Srbije kao i u skladu sa važećim odredbama direktive Evropske unije.

Prava korisnika:U skladu sa odredbama Opšte Uredbe o zaštiti ličnih podataka (Uredbe Evropskog parlamenta i Saveta /EU/ 2016/679 koja se primenjuje od 25.05.2018. godine), korisnik ima sledeća prava u odnosu na obradu ličnih podataka sa naše strane, uključujući i obradu ličnih podataka i od strane naših pouzdanih partnera: pravo pristupa podacima, pravo na ispravku u podacima, pravo na brisanje podataka, pravo na žalbu nadležnom organu, pravo ograničavanja obrade podataka. Podaci se dele isključivo sa internet provajderom i eventualno marketinškim agencijama koje su u zakonskoj obavezi da čuvaju podatke. 

Kolačići: Ovaj vebsajt koristi kolačiće. Ako se ne slažete sa upotrebom kolačića ili sličnih tehnologija, ili želite da ograničite obim korišćenja kolačića i sličnih tehnologija, možete da promenite postavke na odgovarajući način. Kolačić je jednostavna tekstualna datoteka koja se čuva u veb pretraživaču dok korisnik pregleda neki veb sajt. Kolačići obično sadrže naziv sajta sa kojeg korisnik posećuje sajt, i postojanje kolačića generiše jedinstveni broj koji se koristi za identifikaciju pretraživača za koje je potrebna veza sa sajtom. Ovom politikom, informacija o kolačićima se mogu primenjivati i na druge slične tehnologije. Druge slične tehnologije, koriste se kako bi se osiguralo optimalno korišćenje Vaših podataka, na primer, lokalno skladištenje, koje se koristi za čuvanje podataka snimljenih tokom korišćenja usluga u posebnom delu (memorija pretraživača). Pristup podacima u Lokalnom skladištu se može dobiti samo na veb lokaciji, sa koje su podaci sačuvani u pretraživaču. Podaci u Lokalnom skladištu čuvaju se i nakon što je pretraživač zatvoren.

Reklamne poruke: Prikupljanjem podataka može se dogoditi da vam isporučujemo one oglasne poruke koje su zasnovane na Vašoj aktivnosti, Vašim interesovanjima, navikama, a istovremeno vodimo računa da se ista reklamna poruka bezrazložno ne ponavlja, sve u cilju neophodne analitike i merenja. Kako bi se optimalno predstavila reklamna poruka određenoj ciljnoj grupi korisnika, postoji mogućnost da Vaše podatke koristimo i u delu koji se odnosi na veb istoriju, kao i geolokacijski i demografski podaci. Vaši podaci mogu da se ukrštaju sa demografskim podacima koje ste nam ranije ostavili prilikom registracije za naše usluge. Objedinjeni podaci se prikupljaju tako da lična identifikacija korisnika nije moguća, s tim da takvi podaci mogu biti korišćeni. Reklamni kolačići takođe omogućavaju merenje efikasnosti reklamnih kampanja.

Intelektualna svojina: Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi, tekstovi, fotografije, logotipi, audio zapisi i softver su vlasništvo vebsajta Naslovnica.rs, naših dobavljača ili drugih partnera i ne mogu se koristiti bez predhodne saglasnosti. Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na vebsajtu smatrate da je vaš i da je zloupotrebljen, molimo vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.